Volné pracovní místo  Samostatný vývojový pracovník - elektronik programátor

Lokalita a další
Pracovní poměr Úvazek Plný úvazek
Vzdělání Bakalářské, Vysokoškolské

Popis pracovní nabídky

Vývoj a výroba prototypových desek elektroniky, firmware procesorů desek, programování hradlových polí (PADS, VHDL). Příprava podkladů pro externí výrobu a testování desek, dohled nad výrobou. Podílet se na zjišťování a odstraňování závad elektroniky v již instalovaných leteckých simulátorech.
Montáž zařízení u zákazníka, oživení a předání funkčního systému. Pro vyvíjené komponenty pořizovat výrobní dokumentaci.
Připojení vyvíjených desek do systému simulátoru prostřednictvím standardizovaných sběrnic (CAN, LAN, RS485) a programového vybavení (C++) počítačů PC.
Stručný popis práce
Návrh řešení dle zadání - definice interface, způsoby realizace potřebných funkcí na desce, výběr součástek potřebných pro desku. Návrh schématu desku, návrh plošného spoje prototypové desky v SW PADS. Zadání desky do výroby u externího dodavatele. Návrh a odladění firmware procesoru desky v jazyku C, programu pro hradové pole v jazyku VHDL.
Osazení prototypové desky samostatně nebo ve spolupráci s externím dodavatelem. Elektrické a funkční oživení desky pomocí technických prostředků. Odstranění návrhových chyb a revize plošného spoje, vygenerování podkladů pro opakovanou výrobu.
Odladění programu v PC pro připojení zařízení - interface s nadřazeným programovým vybavením simulátoru a konfigurační soubory specifické pro dané zařízení.
Odpovědnosti
Odpovídá za konstrukci zařízení ve smyslu návrhu v rámci předpisů z hlediska bezpečnosti práce s elektrickým zařízením. Navrhované řešení musí mít předpoklad co možná vysoké životnosti a spolehlivosti, musí být zachována kompatibilita s již ověřenými systémy.

Požadujeme

  • VŠ vzdělání
  • Obecný přehled v elektronice a elektrotechnice a alespoň minimální praktické znalosti v technologii návrhu a výroby desek elektroniky
  • Manuální zručnost v základních činnostech při výrobě elektroniky - pájení, osazování desek (vč. SMD)
  • Znalost použití měřicích přístrojů v elektronice - multimetry, paměťové osciloskopy, logické analyzátory
  • Schopnost navrhovat elektronické konstrukce jako kombinaci diskrétních prvků, mikroprocesorů a programovatelných elektronických prvků (hradlových polí) s ohledem na optimalizaci nákladů
  • Schopnost aplikovat v konstrukcí základní komunikační sběrnice jako jsou CAN, RS232, RS485, I2C, Ethernet
  • Schopnost programovat mikroprocesory na deskách (např. Microchip) v jazyku C
  • Schopnost programování rozhraní v jazyku C++ (připojení zkonstruovaných desek na počítače typu PC)
  • Znalost počítačů typu PC, operačního systému W7, překladačů Micosoft C++, optimalizace chodu aplikací pro vícejádrové procesory
  • Schopnost týmové práce, ochota a adaptabilita spolupráce při práci na velkých projektech
  • Přiměřené vyjadřovací schopnosti při zpracování dokumentace k řešeným úkolům
  • Vnitřní potřeba prosazovat vlastní řešení (asertivita), reflexe na kontext vlastních tvůrčích výstupů s řešením úkolu jako celku
  • Akceptace specifických podmínek - navrhovat výstup tak, aby se pokud možno dalo použít již první řešení
  • Ochota samostatně pracovat na vlastní osobě - rozšíření znalostí dle řešené problematiky - permanentně vzhledem k rychlému vývoji oboru
  • ŘP skupiny B, AJ na úrovni B1

Nabízíme

Příjemné pracovní prostředí, zázemí stabilní firmy, stravenky, práce v příjemném kolektivu, velice rozmanitou práci, volnou pracovní dobu, odměny.

Jiná sdělení

Profil společnosti:
Zprostředkováváme inzerci pro klienta, kterým je společnost VR Group, a.s. – přední český dodavatel komplexních výcvikových řešení pro ozbrojené síly, bezpečnostní síly a složky krizového řízení.

Místo práce: Brno

Termín nástupu: ihned

V případě zájmu použijte volbu "odpovědět".
 Zpět